İleri Yaşlarda Tüp Bebek Yaklaşımı Nedir, Tüp bebek tedavisi belirli bir süre normal yolla çocuk sahibi olamayan çiftler için kurtarıcı bir yöntem olmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ve yapılan yeni araştırmalar ile birçok mucize yaşanıyor. Çok zor pozitif sonuç alınabilir denilen çiftlerin bile yüzünü güldürüyor. Bu durumlar ileri yaşlarda tüp bebek yaklaşımını olumlu etkilemektedir.
Kadının yaşı tüp bebek tedavisi boyunca neden önemli?
Tüp bebek tedavisinde ilk olarak anne adayının yaşının genç olması isteniyor. Ancak günümüzdeki eğitim süreleri, iş yaşamının zorluğu ve geç evlilikler nedeniyle çocuk sahibi olma yaşı da gün geçtikçe ilerliyor. Ancak bu sorun iyi bir kadın doğum uzmanı ve ekibi tarafından planlanan bir tüp bebek tedavi süreci ile olumlu sonuçlar verebiliyor.
Kadının yaşı ne kadar genç ise yumurtalık rezervi ve kalitesi de o kadar iyidir denilebilir. Aksi durumların yaşanma ihtimali olsada, yüksek oranda genç hastalarda daha kısa sürede çocuk sahibi olma durumu vardır. İleri yaşlarda tüp bebek başarı oranı maalesef azalmaktadır. Bu nedenle kadınların zorunlu olmadıkça çocuk sahibi olma yaşını ertelememeleri istenmektedir.
Kadınların en doğurgan çağları 18 ila 25 yaş aralık yaklaşık olarak verilmektedir. Son zamanlarda ileri yaşlarda olan anne adaylarının tüp bebek tedavisine başvurma sayısı oldukça fazlalaştı. Eğer sizin için geçerli olan sebepler ile çocuk sahibi olma yaşını erteleyecekseniz, yumurta dondurma işlemi ile gebelik şansınızı arttırabilirsiniz.
Günümüzdeki teknolojik gelişmeler ile anne adaylarının 45 yaşına kadar çocuk sahibi olabilmesi sağlanabilmektedir. Ancak özellikle 40’lı yaşlardan sonra ileri yaş hamilelik kategorisinde değerlendirilir ve gebelik zor elde edilir. Düşük riski olduğu unutulmamalı, genç yaştaki anne adaylarına göre daha dikkatli olunması gereklidir. Tüm testler anne adayına mutlaka yapılmalıdır. Genetik hastalıklar araştırılmalıdır. PGT denilen genetik tanı testleri ileri yaş hamilelik yaşayan anneler için hayat kurtarıcı niteliktedir. Kilo da bu dönemde önem taşır, fazla kilo var ise hamilelik öncesinde sağlıklı bir şekilde verilmesi tavsiye edilir.
Burada önemli olan kriterlerin sağlanması ve yeterli sperm ve yumurtanın bulunabilmesidir. Bazı kadınlar ileri yaşlarda olmamalarına rağmen menepoz dönemine girebiliyor ve bu süreçte tıbbın ve hekimlerin yapacağı maalesef pek bir durum kalmıyor.
İleri yaşlarda tüp bebek ile tedaviye başlayan bir anne adayı için eğer yeterli embriyo elde edilmiş ise yumurta dondurma ya da embriyo dondurma işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlemler daha sonra tekrar tüp bebek tedavisi denemek istediklerinde kolaylık sağlayacaktır. Hem zamansal olarak hem de yumurta kalitesinin daha da düşmemesi açısından günümüz teknolojileri Yardımcı Üreme Polikliniklerinde uzun zamandır uygulanan bir yöntemdir.
İleri yaşlarda tüp bebek tedavisine başlamak anne adayında birçok düzen istemektedir. Başarı oranını arttırıcı faktörlere daha da dikkat etmeli, dengeli ve sağlıklı beslenmeli, gerekli vitaminleri ve mineralleri önceden depolamalı ve sağlıklı bir şekilde tedaviye başlamalıdır. Unutmamak gerekir ki, tedavi olumlu sonuçlansa daha anne adayının depolarının dolu olması bebeğin tutunmasını ve sağlıklı bir gebelik geçirmesini kolaylaştırır.
Günümüz şartlarında tüp bebek tedavisini olumsuz etkileyen faktörler sanıldığından daha önemli bir hale geldi. Konuyla ilgili tüm ayrıntılara web sitemizdeki makalelerimizden ulaşabilirsiniz. Tüp bebek tedavisi kaç kez tekrarlanabilir? Bu soru sıkça karşımıza çıkmaktadır, bununla ilgili yazımızı okumak ve bilgilenmek istiyorsanız koyu olarak yazılmış bölgeye tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ecemiş Klinik olarak tüm anne adaylarının yanında olduğunu ve her zaman pozitif düşünmenin tedavide olumlu etkileri olduğunu hatırlatırız.