Merak Edilen Sorular ve Cevaplar

Sorular ve Cevaplar

  • gebelikte baticon kullanmak sakıncalı mı?

    İyi günler doktor bey. Adetimin gelmesine 5 gün var ama vücudumdaki belirtilere göre hamileyim. Vajinamda hafif derecede mantar oluştu. Ben sadece 1 gün baticonu 1 litreye 1 kapak koyarak sulandırıp vajinamın dış kısmını günde 4 defa onunla yıkadım. Arkasından yine dış kısmına çok az canesten krem sürdüm. (2 defa) Sorum şu ki eğer hamileysem bebeğe bir zararı olmuş mudur? Çok merak ediyorum. Yanıtınız için teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:44 | 176 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar. Bebeğe bir sakıncası yok. Ancak haricen uygulamada hiç yararı olmaz. Sağlıklı Günler.
  • Primolot-n kullanımının bebeğe zararı var mı?

    En son 14 Temmuz 2009 regli oldum, 05.08.2009 başladım ve günde 1 kere primolut-n kullanmaya başladım. 16.08.2009 tarihinde primolot-n kullanımına son verdim. 24.08.2009 tarihinde hamile olduğumu öğrendim acaba primolut-n kullanımının bebeğe veya hamileliğime bir zararı olur mu?
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:43 | 188 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Hayır bir zararı olmaz, gebelik devam eder. Sağlıklı Günler.
  • 2li tarama sonuçları

    Merhaba doktor bey 28 yaşındayım 2. gebeliğimin 13. haftasındayım 2li tarama testi sonucuna doktorum riskli dedi. İlk gebeliğimde hiçbir problem yaşamadım. şimdi çok çok endişeleniyorum. Acaba testi tekrarlatsam mı? Daha doğrusu sizce de risk grubunda mıyım? Ailemde herhangi bir problem yok. Eşimin ailesinde de. Test sonucum: free bhcg:58.78 mlu/ml:1.79 mom papp-a:16938 mlu/l:4.85 mom nt:1,94 mm (crl 63 mm):1.2 mom down sendrom riski 1:2168 yaşa göre 1:1095 trizomi 21 risk cut off:1/250
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:42 | 169 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, sonucunuz sınırda çıkmış. 3lü tarama testi yaptırıp sonuca göre karar verilmeli. Gerekirse amniosentez yapılmalı. Sağlıklı Günler.
  • tüp bebek gebeliğinde zayıf kalp atımı

    Hocam merhaba. Tüp bebek yöntemiyle ilk denemede bir embrıyo elde ettik. 8.haftadayız ancak bebek 4,1mm olduğu ve kalp atışlarının yavaş olduğunu, durumun pek iyi olmadığı söylendi şu anda yapabileceğimiz bir şey var mı yoksa sadece beklememiz mi gerekiyor? Teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:41 | 165 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar. Sadece beklemeniz gerekiyor. 1 hafta sonra yeniden kalp atımını dinlettiriniz. Sağlıklı Günler.
  • gebelik ve vajinusmus

    Merhaba. Soru grubunu seçerken çelişkiliydim, gebeliği mi yoksa vajinismusu mu seçeyim diye, Ama öncelik bebeklerimin. Tabi anladığınız gibi hem vajinusmusum hem de. 5 aylık ikiz gebeyim yarım ilişkiyle oldu. Hamileliğimden bu yana izin veremiyorum doktorlarıma beni muayene etmeleri için. Artık tehlikeli dönemdesin erken doğum teşhisi koymak için muayene olman şart diyorlar. Olmazsam bebekler özürlü doğa bilirmiş. İlk sorum her çoğul gebe erken mi doğurur? İkinci sorum doğumdan sonra vajinusmus geçebilir mi?
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:40 | 197 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Çoğul gebelikte erken doğum riski vardır. Ama özürlü olacak diye bir şey yok. Vajinusmus tedavisini doğum sonrası görmenizde fayda var. Sağlıklı Günler.
  • hamilelikte kıl kurdu tedavisi

    İyi çalışmalar Hocam. Ben 24 haftalık hamileyim ve kıl kurdu problemim var. Hangi ilacı kullanmamı tavsiye edersiniz? Hamile olduğum için ilaç yerine bitkisel yollarla da bu sorunu halledebilir miyim?
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:39 | 177 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Mutlaka ilaç kullanmalısınız. Bir kadın doğum uzmanına başvurmanızı öneririm. Sağlıklı Günler
  • kürtaj sonrası rahimde yapışıklık sonraki gebelikte zararlı olur mu?

    Tolga Bey, merhaba daha önceki sorumda kürtaj sonrası yapışıklık oluştuğunu sanıyorum demiştim ve hiteresokopi ile açılabiliyor gebelik kolaylaşıyor biliyorum. Bir endişem daha var bu işlemi yapmadan yapışıklığı açmadan ben hamile kalabilirsem (korunmuyorum) veya yapışıklık mevcut iken hamile kalmış olsam yapışıklığın gebeliği riske atacak ciddi zararları olur mu ?
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:38 | 44 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Düşükle sonuçlanabilme ihtimali bulunmaktadır. Sağlıklı Günler
  • kürtaj sonrası hemen gebelik doğru mudur?

    Merhabalar Tolga Bey; 10 aylık evliyim. 21 yaşındayım. 20 Mayıs 2009 da iki aylık adet gecikmesi sonucu test yaptık (+ ) çıktı. Doktora gittik canlı bir bebeğimiz olmadığını kürtaj yapılması gerektiğini söyledi ve kürtaj oldum. Yani gebelik kesesi boşmuş. Verdiği ilaçları kullandım. 12 Haziran da adet gördüm, 7 Temmuz da adet gördüm, 1 Ağustos ta adet gördüm. Sizce bu doğurganlığı etkilemiş midir? Ve 3 aydır gebe kalamamamın sebebi bu mudur? Bebek istiyoruz ve ne yapmamız gerekiyor? Yardımı olur musunuz? Teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:37 | 39 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, yapılan işlemden sonra 3 ay korunmanız gerekirdi, bu dönemde gebelik önerilmez. Bunda sonra 1 yıl korunmasız ilişki önerilir. Sağlıklı Günler
  • FMF hastalığı gebeliğe engel midir?

    Doktor bey, ben 1yıllık evliyim son 4 aydır çocuk istiyoruz ama ben fmf hastasıyım ayrıca rahim ağzında yara ve idrar yollarında iltihap var bunlar çocuk olmasına engel mi? Fmf hastası olduğum için hamile kalmam daha mı zor, ne yapmamız gerekiyor? Colchicum adlı ilacı kullanıyorum. Lütfen yardımcı olun.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:30 | 41 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, FMFli hastalar gebe kalabilir. Colchicum u dozu azaltılarak devam etmelidir. Bu arada rahim ağzı yarası ve idrar yollarında iltihap bebek olmasına engel değildir. Sağlıklı Günler
  • gebelikte karın sertliği neden olur?

    Merhaba hocam ben 38 haftalık hamileyim dünden beri karnım taş gibi oluyor. Sebebi nedir acaba kötü bir şey olabilir mi?
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:28 | 43 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Doktorunuzla görüşüp NST çektirmeniz de fayda olabilir. Sağlıklı Günler.
  • gebelik için folikasit kullanımı

    Hocam merhaba, geçen hafta biokimyasal gebelik geçirdim, şimdi folik asite başlayacağım. Bunu eczaneden alabilir miyim? Reçeteye gerek var mı? Ayrıca folik asiti alırken gebe kalsam bir sakıncası olur mu? Bir de yumurtlama için satlar: 20,07,09 önceki 16,06,09 öndeki 19,05,09 bu ay yumurtlama günüm ne zaman? Cevaplarsanız sevinirim.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:27 | 38 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, folik asiti eczaneden satın alabilirsiniz. Gebelikten 3 ay önce kullanıma başlanır. Gebelik sırasında 7. Haftaya kadar kullanılır. Adetinizin 12. Gününden itibaren gün aşırı (14-16) birlikte olmanız gerekmektedir. Kesin bir yumurtlama günü ancak USG ile söylenebilir. Sağlıklı Günler.
  • adet düzenli olsa da hormon testi gerekli mi?

    Düzenli adet görüyorum ama hormon testi yaptırmadım. Daha önceki hamileliğim için yaptırdığımda bir şey çıkmamıştı. Tekrar yaptırmam gerekiyor mu bu durumda? Sperm analizi normal mi sizce, bize sonuçlar biraz düşük geldi de... En son adetim 20 Temmuz, yani bugün 5. günüm aslında. ( Son 3 adetim: 25 mayıs, 23 haziran, 20 temmuz) ilginize teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:25 | 45 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Eşinizin sperm tahlilinde hem sayı hem de hareketlilik problemi gözükmektedir. Eşinizin bir üroloji Uzmanına gitmesi uygun olacaktır. Siz de adetinizin 21. veya 22. Günü progesteron testi yaptırırsanız yumurtlamanızdan (ovülasyon) emin olmuş oluruz. Sağlıklı Günler.
  • dış gebelik olabilir mi?

    Pelvik ultrasonografi incelemesinde sol over de 31x22 mm boyutunda püranekoik kistik lezyon bulundu. Diğer sonuçlar için her şey düzgün sonucu çıktı. Beta-hcg değeri 0,01 çıktı. Gün içerisinde çok fazla ağrım oluyor. Dış gebelik olabilir mi? Bu rahatsızlığın tedavisi ilaçla mümkün mü? Tedavisi hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:10 | 44 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. HCG değeriniz 0 olduğu için dış gebelik ihtimali yok. Kist boyutlarına göre operasyona gerek görülmemektedir. 1 kutu doğum kontrol hapı kullanımı sonrası adetliyken kistik lezyonun tekrar değerlendirilmesi gereklidir. Sağlıklı Günler
  • hamilelikte kan uyuşmazlığı

    Doktor bey merhabalar. Size çok acil ve önemli bir sorum olacaktı. Cevaplarsanız sevinirim. Şuan 19 haftalık hamileyim 28 yaşındayım eşimle kan uyuşmazlığımız var. Bundan önce 3 defa kürtaj oldum ve hiçbirinde bana iğne yapılmadı. Bu benim şuan bebeğime bir zarar verir mi ne gibi bir yol izlemeliyim. Çok teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:09 | 186 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, USGde bebekte ve plesentada bir anormallik yoksa ve indirect coombs testinizin negatif olması yeterlidir. Takip eden doktorunuz sizi bu konuda bilgilendirecektir. Sağlıklı Günler.
  • gebelikte folik asit kullanımı

    Merhaba ben yeni evliyim. Folik asit hakkında bilgi almak istiyorum. Gebe kalmadan 3 ay önce alınmaya başlanmalı yan etkisi yok dediler. İnternetten okuduğum bazı bilgiler b12 vitamini eksikliği anlaşılmıyor. Sinir sistemi bozukluğuna sebep oluyor gibi şeyler okudum. Biz çocuk istiyoruz; ama folik asit kullanayım mı kullanmayayım mı kararsız kaldım. Şimdiden teşekkür ederim.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:08 | 177 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, Folikasite gebe kalmadan 3 ay önce başlamanız önerilir. Sağlıklı Günler.
  • riskli gebelik takibi ankara

    Merhaba, 38 yaşındayım ve gebelik sürecimin riskli olduğu söyleniyor ve bu konuda bir uzmanla beraber gebelik takibi yapılması önerildi. Bu riskli gebelik takibi sürecini sizinle yapabilir miyiz? Yoksa başka bir öneriniz var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:03 | 177 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhaba, Gebelik takibi sürecini her zaman Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı doktorumuz Sn. Tolga Ecemişle beraber yapabilirsiniz. Birçok farklı riskli gebelik takibi süreçlerinde tecrübeli olan doktorumuz, size her konuda yardımcı olacaktır. Ayrıca size telefonla ulaşarak da bilgi verilecektir. Bize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Sağlıklı günler dileğiyle.
  • Gebelikte Sigara ve Alkol Kullanımı

    Sigara ve alkol kullanımının anne ve baba adaylarına etkisi hakkında bilgi verir misiniz? Gebelikte durum nasıldır.
    Güncelleme Tarihi. 22 Haziran 2017, 00:02 | 189 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Sigara ve alkol kullanımı erkeklerde sperm sayısını kalite ve hareketliliğini azaltır. Kadınlarda aşırı sigara kullanımı, yumurtanın kalitesini bozar, sayısını azaltır ve erken menopoza sebep olur.
  • Tüp Bebek Fiyatları

    Merhaba Ankarada ikamet ediyoruz ve tüp bebek tedavisi yaptırmak istiyoruz. Tüp bebek fiyatları konusunda bilgi verir misiniz? Teşekkürler.
    Güncelleme Tarihi. 21 Haziran 2017, 21:26 | 244 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhaba, Tüp bebek fiyatları konusunda bilgi vermek için sizi telefonla arayıp bilgi vereceğiz. Ayrıca Ankarada ikamet ediyorsanız muayene hanemize gelerek tüp fiyatları ve diğer sorularınızı tüp bebek uzmanı doktorumuz Sn. Tolga Ecemişe sorarak daha ayrıntılı ve net bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileğiyle.
  • Tüp Bebek Tedavisi Gerekir mi?

    Merhaba, 37 yaşındayım. 12 yıl önce çikolata kisti sebebiyle her iki yumurtalıktan laparoskopi oldum. 6 ay decapeptyl iğnesi kullandım. 2 ay sonra evleniyorum ikimizde bebek istiyoruz. Haziran ayında regl 45 gün gecikmeli oldu, doktor 3.gün hormon testlerini istedi fsh:38.06 lh:7.53 estradiol:51 çıktı. Temmuzdaki regl 28 gün sonra oldu ve 3 gün sürdü. Ultrasonda regl tarihimden 8 gün sonra sağ yumurtalıkta 3, sol da 2 yumurta gözlendi. Doktor menapoza giriyorsun acil tüp bebek dedi. Bu konuda ne yapmalı?
    Güncelleme Tarihi. 21 Haziran 2017, 21:31 | 179 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar. Evlendikten sonra 3 ay korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamazsanız fsh değeriniz de göz önünde bulundurularak hekiminizin de önerdiği gibi tüp bebek deneyebilirsiniz. Sağlıklı Günler.
  • Kansızlık Probleminde Adet Düzensizliği

    Merhabalar kansızlık problemim var, hgb.9.4 ilaç kullanıyorum. (2 adet tarihimin ilk günleri ile saydığımda 24-25-26-gün olarak değişiyor 4 gün sürüyor 10-15pet kullanıyorum sizce normal mi? Bir de spiralle ilgili şikayetim olmasa bile kontrole gitmeli miyim çünkü takan doktorum şikayetim olmassa kontrole gerek yok demişti, takılalı 1buçuk yıl oldu memnun kalırsam 8-9 yıl kalabilir demişti. Karnımda zaman zaman şişlik özellikle geceleri oluyor bu spiralden olur mu? Çok teşekkür ederim saygılar.
    Güncelleme Tarihi. 21 Haziran 2017, 21:31 | 187 | İletişim: 0312 418 66 67 | Doktorun Tam Cevabı

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Muhtemel anemi nedeniniz fazla adet kanamanız olabilir. Bunun için de öncelikle spiralinizin çekilerek kanamalarda ki azalmayı gözlemlemek gerekir. Azalmıyorsa usg ile rahimde miyom, kist... vb problemlere bakılmalıdır. Sağlıklı Günler.

Formu Doldurarak Soru Sorabilirsiniz